Google Analytics

"Ova web-lokacija koristi Google Analytics, uslugu web-analize koju nudi Google Inc. (""Google""). Google Analytics koristi takozvane ""kolačiće"", tekstualne datoteke koje su sačuvane na vašem račumaru i koje omogućuju analizu korišćenja web-lokacije. Informacije koje generirše kolačić o vašem korišćenju ove web-lokacije (uključujući vašu IP adresu) prenose se na Google i snima na serverima u SAD-u. Google će te informacije upotrebiti za procenu vaše upotrebe web-lokacije, za sastavljanje izveštaja o aktivnostima web-lokacije za web-lokacije i za pružanje drugih usluga vezanih uz aktivnost web-lokacije i korišćenje interneta. "
Google takođe može preneti te podatke trećim stranama, ako to traži zakon ili ako treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea. Google ni u kojem slučaju neće povezivati ​​vašu IP adresu s drugim Google podacima. Instaliranje kolačića možete se sprečiti postavljanjem browsvera na odgovarajući način; Međutim, imajte na umu da, ako to učinite, možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost ove web-lokacije. Koristeći ovu web-lokaciju, pristajete na obradu podataka o vama od strane Googlea na način i za gore navedene svrhe.


Kolačići

Koristimo izraz "kolačići" za kolačiće i slične tehnologije obuhvaćene direktivom EU o privatnosti u elektronskim komunikacijama.


Šta su kolačići?

Kolačići su male datoteke koje se smeštaju na vašem račuaru ili drugom uređaju sa pristupom internetu. Kolačići olakšavaju pregledanje web-lokacije.

Ako server može koristiti kolačiće putem browsvera, korišćenje postaje jednostavnije. Da bi zaštitili vašu privatnost, vaš browsver (web pregledač) dozvoljava pristup samo kolačićima koji su već poslati.


Zašto koristimo kolačiće?

Koristimo ih da vidimo kako komunicirate sa našim sadržajem. Kolačići takođe pomažu da poboljšaju korisničko iskustvo prilikom poseta stranici.

Kolačići pamte koji internet pregledač koristite. To takođe sadrži informacije o Vašim postavkama (kao što su jezik i država) koje će biti uključene kako zadate prilikom sledeće posete web lokaciji. Kolačići vam omogućavaju ocenjivanje stranica i popunjavanje obrazaca.

Kolačići koje koristimo nazivaju se kolačići sesije. Automatski se isključuju kada zatvorite pregledač. Više informacija koje koristimo o kolačićima možete dobiti ovde.


Kako se koriste kolačići trećih strana?

Za neke od sadržaja ponuđenih na našem web sajtu, koristimo kolačiće trećih strana, kao kada posetite stranice koja sadrže video zapise sa Youtuba ili linkove ka Youtubu. Ti video zapisi ili linkovi (kao i drugi sadržaji trećih strana) mogu sadržati kolačiće trećih strana. Preporučujemo da pročitate uputsvo tih eksternih linkova i saznate kako te lokacije koriste kolačiće. Više informacija o kolačićima trećih strana, možete dobiti ovde.


Kako mogu odbiti ili obrisati kolačiće?

I ako ne koristimo kolačiće za dobijanje ličnih informacija o Vama, možete podesiti Vaš browsver da odbijete ili blokirate kolačiće koje je postavio Speedminton® ili web lokacija treće strane. Dodatne infomacije možete pronaći u podešavanju browsvera. Napominjemo da većina browsvera dozvoljava automatski kolačiće. Ako ne želite da ih koristite, morate ih obrisati ili blokirati.

Za više informacija o kolačićima i uopšte o brisanju ili odbijanju kolačića, možete na primer posetiti stranicu www.allaboutcookies.org ,ili www.meine-cookies.org . Za više informacija o upotrebi kolačića na browsveru mobilnih telefona, pogledajte uputstvo za upotrebu vašeg mobilnog uređaja.